Značaj integracionih procesa za razvoj poljoprivrede i ulazak Srbije u Evropsku Uniju (Ekonomski signali: poslovni magazin, 2010)
Rad se bavi istraživanjem osnovnih granskih obeležja spoljnotrgovinske razmene poljoprivredne i prehrambene industrije Srbije sa zemljama CEFTA i EU. Integracionim procesima u EU i pripremi za ulazak Srbije u EU posvećena je u radu posebna pažnja. NAglašava se značaj harmonizacije normativnog zakonodavstva u oblasti agrara sa pravnim tekovinama EU, ali i značaj stimulativnih mera makroekonomske tekuće i razvojne politike u ovoj oblasti za efikasniju valorizaciju izvoznog potencijala poljoprivredne i prehrambene industrije Srbije.